Els Països Catalans des del Principat

Quin ha de ser el suport del Principat als Països Catalans -que encara fan por- sense que se l’acusi de voler dominar o assimilar? Les acusacions són massa fàcils. És prudència o respecte democràtic? Cada territori haurà de mostrar amb claredat democràtica i social irrenunciables la seva voluntat d’existir.

El que sí que no podem fer és girar l’esquena ni ignorar tot el nostre país; hem de sentir-nos-hi reconeguts. Per això, jo sempre he valorat especialment la tasca de VilaWeb a l’hora de donar visibilitat, prestigi i projecció a aquesta realitat cultural i nacional, d’assumir-ho des de sempre -i naturalment sense complexos malgrat les inèrcies mentals de tants professionals- com una unitat informativa, periodística.

Quan són tan ferotges i organitzats -planificats- els atacs a la llengua, la cultura i la societat, el suport del Principat ha de ser més actiu i explícit.

Els Països Catalans són una realitat històrica inqüestionable. Cal veure només si el dany és reversible. La FAES i els seus predecessors, des de la por del fracàs històric i polític del seu imperialisme castellanista i el seu espoli improductiu, han estat molt eficaços (no els han faltat doblers i armes per fer-ho).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: