Pastís de llimona

Em demanen la recepta del pastís de llimona que vàrem fer ahir i aprofito per compartir-la. Una recepta adequada per fer amb nens; ens hem basat en la recepta del llibre Els 30 millors pastissos de l’àvia, de Georgina Regàs amb il·lustracions de Joan Selva, d’Arín. Deu estar descatalogat perquè no en trobo l’enllaç. Igualment, és una recepta estàndard que es pot trobar arreu.

Ingredients

200 g de galetes
100 g de mantega
el suc de 3 llimones
3 ous
un pot petit de llet condensada (370 g)

Preparació

1. Es trossegen les galetes amb l’aparell de remenar i es barregen amb la mantega prèviament fosa. Si no voleu arrebossar la paret de galeta, recomano no fer-ho en un bol… Recomano trencar les galetes a bocins i després afegir-hi la mantega.
2. Amb aquesta pasta, es cobreixen el fons i les parets d’un motlle desmuntable.
3. En un recipient a part, es barregen amb l’aparell de remenar, 3 ous amb la llet condensada i el suc de 3 llimones fins que quedi una crema ben lligada.
4. Es tira la pasta al motlle.
5. Un cop escalfat el forn a uns 190ºC, s’hi fica el motlle amb la pasta i es deixa coure 40 minuts.
6. Finalment, i vigilant que no es cremi, es deixa enrossir dos minuts amb el grill del forn.

No vaig arribar a temps per fer-ne fotos. N’haurem de fer un altre. De moment, per fer-vos glatir, només cal que googlegeu un poc.

Variacions

Es podria fer la crema només amb els rovells d’ou i cobrir aleshores la tarta amb una merenga feta a partir de les clares d’ou (i afegint-hi un xic de sucre), tal com expliquen a l’entrada de la Viquipèdia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: